FAQ

Hur lång tid tar leveransen? När kommer mitt paket fram?

Varje arbetsdag (måndag till fredag) behandlar vi alla order från dagen innan. Ditt köp-en-stjärna-paket kommer skapas, skrivas ut från våra skrivare och packas under dessa dagar. Paketet kommer tas till postkontoret och skickas iväg följande dag. Leveranstiden är normalt 3-4 arbetsdagar. Paketen skickas ut utan trackingnummer, så vi kan inte informera dig om var ditt paket befinner sig när det har skickats.

Kan köp-en-stjärna-paketet levereras med expressleverans?

Nej, vi kan tyvärr inte erbjuda expressleverans.

Jag har inte mottagit någon orderbekräftelse. Har ni mottagit min beställning?

Var vänlig att först kontrollera din mapp för skräppost. Orderbekräftelsen kan finnas i denna mapp. Det kan också hända att det blev ett stavfel i din mailadress när du skrev in den. Var vänlig skicka ett mail till oss med de specifika detaljerna för din beställning. Då kan vi skicka dig en orderbekräftelse manuellt.

Jag gjorde ett misstag när jag skrev in namn/datum/hälsning. Kan du skicka certifikatet till mig igen?

Vänligen kontrollera alltid din beställningsbekräftelse! All information, som du har gett oss, sammanställs där igen. För ändringar får du gärna kontakta vår kundtjänst via e-post. Ändringar innan tryck och frakt är inga problem. Efter det kostar ändringar tyvärr 150 kr.

Kan jag ändra min beställning i efterhand (t.ex. leveransadress)?

Ja, skicka oss bara ett mail med ditt beställningsnummer och ändringarna (t.ex. ny leveransadress).

Kan jag anullera min beställning?

Så länge som ditt köp-en-stjärna-paket inte har tryckts, kan du anullera din beställning via mail. (Du kommer få en bekräftelse när ditt paket skickas för utskrift).

Det saknas något i leveransen. Kan ni skicka de saknade varorna?

Självklart! Vi ber om ursäkt ifall vi någon gång glömt att inkludera en vara, och vi jobbar hårt för att undvika att det ska hända. Bara skicka ett mail med ditt beställningsnummer och den saknade varan, så kommer vi skicka dig den omedelbart.

Hur kan jag hitta min stjärna?

Varje köp-en-stjärna-paket innehåller instruktioner om hur du kan se din stjärna på himlen. Först måste du hitta din konstellation. Sedan använder du den inkluderade stjärnkartan för att hitta din stjärna i konstellationen. Det kan vara så att din konstellation inte är synlig för tillfället. Nästan alla konstellationer är bara synliga på vissa tidpunkter på året. I så fall måste du vänta till rätt tidpunkt på året.

Är namnet på stjärnan vetenskapligt erkänt?

Astronomer döper stjärnor efter astronomiska stjärnkataloger. Ett exempel är Hipparcos katalog, som är döpt efter astronomsatelliten Hipparcos, och Henry-Draper (HD)-katalogen. Stjärnorna i båda dessa kataloger är döpta endast med namn. Ditt stjärnnamn är endast symboliskt och erkänns inte av IAU, den Internationella Astronomiska Unionen. Eftersom det finns många i stjärnbranschen är det tyvärr omöjligt att garantera att en stjärna, oavsett hur liten den är, endast har döpts en gång i världen. Konkurrenter som hävdar motsatsen och talar om ett officiellt stjärnnamn bör man inte lita på.

Kan jag köpa en stjärna på kredit eller betala för den senare?

Nej, vi erbjuder inte kredit, och vi skickar endast köp-en-stjärna-paket efter att betalningen har mottagits.

Har ni ett svenskt bankkonto så att jag kan göra en överföring i svenska kronor?

Nej, tyvärr kan vi inte öppna ett svenskt konto eftersom vi är ett tyskt företag. Du kan överföra svenska kronor till vårt tyska företagskonto. Det kräver dock en internationell banköverföring. Annars kan du använda någon av våra övriga betalningsmetoder.